❌

Normale weergave

OuderOverzicht

Robert Baas en zijn accordeonensemble op weg naar World Music Festival Innsbruck

30 April 2025 om 13:36

Op zaterdag 12 april vond in Hoofddorp het concert Opmaat naar Innsbruck plaats: een generale repetitie voor het World Music Festival in Innsbruck, waar accordeondocent Robert Baas eind mei met zijn orkest aan deelneemt. Met een samengesteld accordeon orkest genaamd MADE Amstelveen – bestaande uit zijn ensembles MDA I (Platform C, Amstelveen) en AE2000 (Hoofddorp) – bereidt hij zich voor op deelname in de hoogste categorie van het festival, waarin symfonisch repertoire centraal staat. 

Het World Music Festival in Innsbruck (29 mei t/m 1 juni) is het belangrijkste festival voor accordeonorkesten in Europa. Ensembles uit heel het continent reizen naar Oostenrijk om daar te spelen voor een vakjury. Alleen orkesten die een hoog muzikaal niveau halen, worden toegelaten tot de grote Tirolzaal in het congrescentrum. Robert Baas is geen onbekende op dit podium: hij nam al meerdere keren deel als dirigent en initiatiefnemer.

Het concert in Hoofddorp was voor Robert niet alleen een generale repetitie voor zijn eigen ensemble, maar ook een kans om een aantal Nederlandse deelnemers aan het festival samen te brengen. Onder andere accordeon ensemble Feroce, Gilde Ensemble, Kwintissimo, Tinto Kwintet en Trio Krommenie traden op tijdens de middag. Zo konden de verschillende groepen elkaars programma’s alvast horen – iets wat tijdens het drukke festivalschema in Innsbruck vaak niet mogelijk is.

Het ensemble van Robert speelt een volledig akoestisch programma – bewust zonder toevoegingen als slagwerk of elektronica. “We blijven daarin dicht bij onszelf,” vertelt hij. Tijdens het festival speelt het orkest onder andere drie delen uit een suite van de Spaanse componist Gorka Hermosa, geschreven voor accordeon en symfonieorkest. Ook staat een transcriptie op het programma van het eerste bedrijf uit Petrushka van Igor Stravinsky, gebaseerd op de versie voor twee piano’s. “Een uitdaging om te bewerken, in te studeren én te dirigeren,” aldus Robert. Het ensemble is inmiddels al ruim een jaar bezig met de voorbereiding en is na de geslaagde generale repetitie helemaal klaar om binnenkort naar Innsbruck te vertrekken.

Voor Robert Baas is dit project extra bijzonder: het is de laatste keer dat hij als dirigent en kartrekker deelneemt aan het festival. Toch sluit hij niet uit om in de toekomst nog eens mee te doen – maar dan als speler. “Gewoon meedoen in een orkest, dat lijkt me ook weer eens leuk.”

Het bericht Robert Baas en zijn accordeonensemble op weg naar World Music Festival Innsbruck verscheen eerst op Platform C Amstelveen.

Kinderkunst wereldwijd: Talentenklas docent Annefie van Itterzon in het zonnetje

9 April 2025 om 13:19

Bij Platform C zetten we graag onze docenten in het zonnetje. Dit keer is het de beurt aan Annefie van Itterzon, een gepassioneerde en ervaren docent van de Talentenklassen. Hier ontdekken kinderen op een creatieve en speelse manier de wereld van kunst. Al jarenlang brengt Annefie met veel enthousiasme kinderen in aanraking met kunst en creativiteit. Ze weet als geen ander hoe kunst kan verbinden en verrijken.

Kindertekeningen over de hele wereld

Haar basis als kunstdocent en tentoonstellingsmaker ligt in Aalsmeer. Voordat Annefie bij Platform C aan de slag ging, begon ze haar loopbaan als cultureel adviseur in Aalsmeer, waar ze vele tentoonstellingen organiseerde en kinderen kennis liet maken met kunst. In het Oude Raadhuis combineerde ze kijken en doen: eerst besprak ze samen met de kinderen kunstwerken, daarna gingen ze zelf aan de slag. Dit resulteerde in honderden kindertekeningen. Deze tekeningen werden ook onderdeel van uitwisselingsprojecten met andere landen. Het begon met een uitwisseling met een school in Congo, daarna volgden Japan, Oekraïne en IJsland. Uiteindelijk groeide dit uit tot een wereldwijd project rondom kindertekeningen: hoe tekenen kinderen over de hele wereld en wat kunnen ze van elkaars tekeningen leren?

Haar passie voor kindertekeningen leidde tot de oprichting van Stichting AMICA, waarmee ze een indrukwekkende collectie tekeningen van kinderen uit de hele wereld verzamelde. In 2022 schonk ze deze unieke verzameling aan de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Deze collectie kreeg brede erkenning: het Cobra Museum toonde een selectie ervan naast werken van Picasso.

De Talentenklas bij Platform C

Sinds 2014 is Annefie werkzaam bij Platform C. Ze geniet van de diversiteit in haar klassen, waar kinderen met verschillende culturele achtergronden samenkomen. “Eerst verzamelde ik kindertekeningen uit verre landen, nu zitten al die culturen gewoon bij mij in de klas,” vertelt ze. “Amstelveen is erg internationaal, dat maakt het extra interessant.”

In haar lessen spelen observeren en praten over wat je ziet een belangrijke rol. Ze gebruikt vaak werken uit haar verzameling, zoals een zelfportret van een Oekraïens meisje uit de jaren ’90, of laat kinderen tekenen naar voorbeelden uit de natuur. Ze werkt ook graag met opgezette dieren, zoals een hert, die kinderen van dichtbij kunnen bekijken. “Kinderen kunnen dan echt goed kijken en zelfs even voelen: hoe zitten de horens vast? Waar zitten de oren? Dat helpt enorm bij het tekenen. We beginnen met voorstudies en werken het daarna groot uit. Doordat ze zo goed leren kijken, kunnen ze na een half jaar, als je nog eens vraagt of ze een hert kunnen tekenen, het zo uit hun hoofd tekenen.”

Talentenklas Lettertekenen

Een van Annefie’s nieuwste initiatieven is de talentenklas ‘Lettertekenen’. Hier ontdekken kinderen hoe ze met fineliners, sjablonen en ecoline kunstzinnige letters en alfabetten kunnen maken. Het is een combinatie van tekenen en grafisch ontwerpen, waarbij techniek en creativiteit samenkomen. “Met twee pennen aan elkaar geplakt ontstaan prachtige lintletters. We maken kunstalfabetten waarin letters veranderen in dieren of versierd worden met patronen. Van stempelen tot kalligrafie met ecoline. Het experimenteren met materialen maakt het extra leuk.” Lettertekenen biedt een frisse en uitdagende manier voor kinderen om hun artistieke vaardigheden te ontwikkelen.

Annefie’s lessen laten zien hoe kunst kinderen niet alleen creatief maakt, maar ook nieuwsgierig en onderzoekend. Wil je dat jouw kind ook deelneemt aan een van haar lessen? Ontdek de talentenklassen van Platform C en ervaar hoe kunst kan verbinden, inspireren en verwonderen.

Het bericht Kinderkunst wereldwijd: Talentenklas docent Annefie van Itterzon in het zonnetje verscheen eerst op Platform C Amstelveen.

Taal verbindt: onze NT2-docent Cokky in het zonnetje

27 Maart 2025 om 15:17

Bij Platform C zetten we graag onze docenten in het zonnetje. Dit keer maken we kennis met Cokky, een bevlogen docent van onze cursussen Nederlands (NT2). Sinds 2011 geeft ze met veel enthousiasme les bij Platform C. 

Leuk weetje: naast haar werk als NT2-docent geeft Cokky ook rondleidingen in de Hortus Botanicus in Amsterdam!

Van basisonderwijs naar NT2

Cokky begon haar loopbaan in het basisonderwijs en werkte tien jaar in Nederland op verschillende scholen en een paar jaar in Zimbabwe. Daar ontdekte ze haar liefde voor andere culturen en de verbindende kracht van taal.

“Terug in Nederland in 1995 hoorde ik over de grote instroom van vluchtelingen en vond ik het belangrijk om hen een kans te bieden om hier een nieuw leven op te bouwen.”

Cokky begon toen, naast haar werk in het basisonderwijs, ook met het geven van Nederlandse lessen. Later specialiseerde ze zich volledig in NT2-onderwijs en vond in 2011 haar plek bij Platform C.

Zo ziet een NT2-les eruit

In de NT2-lessen wordt zo veel mogelijk Nederlands gesproken. Cokky gebruikt praktische voorbeelden en fysieke uitleg om de taal begrijpelijk te maken, zoals: “Doe de deur maar open,” “Goedemorgen!” of “Hang je jas aan de kapstok,” waarbij ze met handen en voeten duidelijk maakt wat ze zegt.

Een les begint altijd klassikaal, gevolgd door opdrachten in kleine groepjes. Cokky loopt rond, maakt aantekeningen en speelt in op wat ze hoort en ziet. Soms hebben cursisten ook een bepaald onderwerp waar ze graag meer over willen leren; daar is dan ook ruimte voor.

Naast de reguliere cursussen zijn er ook speciale spreekcursussen op A2-, B1- en C1-niveau. Cokky legt uit dat deze cursus optioneel is en ideaal is voor cursisten die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken als het om spreken gaat.

Trots op mijn cursisten

Waar Cokky echt enthousiast van wordt is als cursisten vertellen dat ze zelfstandig Nederlands durven te spreken in het dagelijks leven.

Zo vertelt ze dat een cursist laatst heel enthousiast vertelde dat haar familie op bezoek was en dat ze voor het eerst zelf had besteld in een restaurant. Ook vertelt ze over een groep cursisten die elke week samen iets gingen drinken bij Café Veenstra om met elkaar Nederlands te praten. De medewerkers waren zo onder de indruk dat ze de groep een rondje aanboden! Dat soort momenten maken haar werk extra waardevol.

Cokky’s tips om buiten de lessen te oefenen

  • Zoek de praktijk op: ga naar de markt en maak een praatje
  • Maak contact met je buren
  • Kijk Nederlandse tv, luister naar podcasts of radio
  • Gebruik Duolingo als ondersteuning
  • Doe mee aan de pubquiz voor Internationals die af en toe vanuit Platform C wordt georganiseerd

Ben je benieuwd naar de NT2-cursussen bij Platform C? Kom langs voor een intake en ontdek hoe jij jouw Nederlands kunt verbeteren! Als je een beginner bent zonder enige ervaring, hoef je geen intake te doen; dan kun je je gewoon inschrijven voor de A0-beginnerscursus.

Het bericht Taal verbindt: onze NT2-docent Cokky in het zonnetje verscheen eerst op Platform C Amstelveen.

Nieuwe cursus: doe mee met de Theaterwerkplaats voor jongeren!

5 December 2024 om 13:36

Ben jij klaar om jezelf op het podium te laten zien? Vanaf februari start de Theaterwerkplaats voor jongeren bij Platform C, waar je iedere dinsdag samenwerkt met regisseur Sharon Varekamp. Met haar jarenlange ervaring in jeugdtheater begeleidt ze je in het maken van een bijzonder theaterstuk. Samen met leeftijdsgenoten duik je in bestaande teksten, voeg je je eigen ideeën toe en denk je mee over alles, van het spel tot de vormgeving. Het eindresultaat? Een voorstelling die je samen speelt voor publiek in de theaterzaal van De Landing!

Voor wie?
De Theaterwerkplaats is er voor twee leeftijdsgroepen:

Kom het zelf ervaren!
Twijfel je of de Theaterwerkplaats iets voor jou is? Meld je aan voor de gratis open les op dinsdag 14 januari! Hier krijg je een voorproefje van de werkwijze en maak je kennis met de groep en de sfeer.

Meld je nu aan en ontdek hoe leuk theater maken kan zijn!

 

jongeren bij theaterles, teksten aan het oefenen

Het bericht Nieuwe cursus: doe mee met de Theaterwerkplaats voor jongeren! verscheen eerst op Platform C Amstelveen.

Inschrijvingen cursussen januari nu geopend!

30 Oktober 2024 om 15:54

Het nieuwe jaar staat voor de deur, en dat betekent: tijd voor nieuwe uitdagingen! In januari gaan onze korte cursussen weer van start. Heb je goede voornemens, zoals het leren bespelen van een nieuw instrument of het maken van een mooi beeld voor in je woonkamer, of wil je je kind laten stralen in een theatervoorstelling? Bekijk ons aanbod en kies de cursus die het beste bij jou past!

Muziek

Wil jij draaien op feestjes en je eigen muziek mixen? Doe mee met onze DJ-cursus voor volwassenen! We bieden ook deze cursus ook aan voor jongeren en kinderen.

De Basiscursus muziek voor volwassenen bieden we aan voor iedereen die meer over muziektheorie wil weten, bijvoorbeeld voor ouders die hun kinderen willen helpen met muziekles of mensen die eerst muziektheorie willen leren voordat ze een instrument gaan spelen.

Voor de allerkleinsten hebben we de korte cursus Muziek met baby’s en peuters.

Wil je meespelen en oefenen in een orkest? Doe mee met ons Projectorkest voor volwassenen, of voor de harpisten onder ons: het Projectorkest Harp.

Dans

Ballet: Van beginner tot gevorderd, volg de cursus die bij jouw niveau past. Nieuw in ons aanbod is de cursus Klassiek ballet voor semi-gevorderden.

Beeldend

Wil jij je beeldend talent ontwikkelen? Bekijk hier onze beeldende cursussen.

Ontdek de bijzondere techniek van de Koreaanse schilderkunst in onze cursus Korean Painting.

Kinderen kunnen hun creativiteit ontdekken in de Talentenklas Tekenen en Schilderen.

Wil je liever zelfstandig werken aan je eigen project? Kom dan naar ons Open Atelier, waar een ervaren docent je begeleidt. Ook hebben we de cursus Tekenen en Schilderen waar je werkt met diverse materialen.

Theater

Voor jongeren van 14 jaar en ouder hebben we een nieuw theaterprogramma: de Theaterwerkplaats. In veertien lessen werken zij samen aan een korte voorstelling die ze zelf vormgeven, van idee tot uitvoering. Het project wordt afgesloten met een voorstelling in Theater de Landing, waar ze hun werk voor publiek mogen tonen.

Bekijk hier de cursussen:
Theaterwerkplaats voor 14 &15 jaar
Theaterwerkplaats voor 16 jaar en ouder

Wil je meemaken of de theaterwerkplaats wat voor jou is? Kom dan naar de open les op 7 januari!

Nederlands

Ben je nieuw in Nederland of wil je graag je Nederlands verbeteren? Bij Platform C helpen we je van niveau A0 tot C1. Samen met andere internationals leer je in een gezellige, informele omgeving.

Klik hier om het volledige aanbod te bekijken!

Daarnaast organiseren we activiteiten voor Nederlandse cursisten, zoals een Pubquiz. Een leuke manier om je Nederlands in de praktijk te brengen!

Start met een persoonlijke intake!

Ga je voor het eerst een cursus Nederlands volgen? Bij Platform C beginnen we altijd met een persoonlijke intake, zodat je zeker weet dat je op het juiste niveau

Data intake- en informatieavonden

  • Donderdag 12 december 2024 van 19:00 tot 21:00 uur
  • Woensdag 8 januari 2025 van 19:00 tot 21:00 uurAanmelden is verplicht, klik hier.

Kun je er op deze data niet bij zijn? Vul dan toch het aanmeldformulier in, en we plannen graag een alternatieve datum met je in.

 

Het bericht Inschrijvingen cursussen januari nu geopend! verscheen eerst op Platform C Amstelveen.

Vier 60 Jaar Amstelveen: Gratis workshops die je niet wilt missen!

25 September 2024 om 13:57

Van 9 tot en met 13 oktober vindt Culture Kick Amstelveen plaats. Negen culturele instellingen openen hun deuren voor een week vol voorstellingen, lezingen, workshops en meer rond het thema ART MOVES. Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van Amstelveen zijn veel activiteiten gratis. Kijk op culturekickamstelveen.nl voor het volledige programma. 

Meld je nu aan voor een van de workshops die wij vanuit Platform C organiseren: 

Sportfotografie 11 en 12 oktober (ouders en verzorgers) 

Deze workshop sportfotografie wordt gegeven bij Hockeyvereniging Myra door fotografe Jasmijn Weenink en is speciaal bedoeld voor ouders en verzorgers. De workshop biedt praktische tips om sportmomenten vast te leggen. De workshop bestaat uit twee delen: op vrijdagavond deelt Jasmijn haar expertise en geeft zij praktische tips. Na de theorieles op vrijdag volgt op zaterdag 12 oktober (8:45 – 13:00 uur) een praktijkoefening tijdens hockeywedstrijden van kinderen (8-10 jaar), onder begeleiding van Jasmijn.

Meer info 

Dans een voetbalwedstrijd 12 oktober (kinderen 5-9 jaar) 

In deze speelse workshop ontdekken kinderen de verrassende overlap tussen sport en dans. Ze leren hoe voetbalbewegingen kunnen worden omgezet in danspassen en hoe dans nieuwe energie aan voetbal kan geven. Plezier en creativiteit staan centraal. 

Meer info
Klik hier om je aan te melden

Stagefighting (kinderen 10-16 jaar) 

Altijd al willen weten hoe acteurs realistische vechtscènes spelen zonder elkaar te verwonden? In deze workshop stagefighting leer je veilige en overtuigende vechttechnieken voor het toneel. Je oefent stoten, ontwijkingen en werkt samen aan spectaculaire gevechten. De focus ligt op techniek, samenwerking en veiligheid, zodat je geloofwaardige actiescènes kunt neerzetten zonder risico. Perfect voor iedereen met interesse in theater of film die een spannende uitdaging zoekt!

Meer info
Klik hier om je aan te melden

Stop motion filmpjes maken (kinderen 5-9 jaar) 

In deze creatieve workshop leren kinderen hun eigen animatiefilm maken met de stop-motion techniek. Met eenvoudige materialen creëren ze figuren en scènes, waarna ze stap voor stap foto’s nemen om hun verhaal tot leven te brengen. De workshop stimuleert creativiteit, geduld en samenwerking. Samen maken de kinderen hun eigen mini-avonturen en zien ze hun beelden tot een echte animatiefilm samensmelten!

Meer info
Klik hier om je aan te melden

Theatersport (kinderen 13-18, volwassenen 18+) 

In deze workshop ontdek je theatersport, een vorm van improvisatietheater waarin samenwerking en creativiteit centraal staan. Met leuke en uitdagende theatersportgames leer je snel reageren, out-of-the-box denken en samen hilarische, onverwachte scènes creëren. De focus ligt op speelsheid en spontaniteit, waardoor elke scène uniek is. Deze workshop biedt iedereen de kans om zich uit te leven, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en vooral veel plezier te hebben!

Meer info
Klik hier om je aan te melden

 

Het bericht Vier 60 Jaar Amstelveen: Gratis workshops die je niet wilt missen! verscheen eerst op Platform C Amstelveen.

  •  

Kom ook naar de Hello Cello Dag op 20 oktober!

11 September 2024 om 14:34

Programma Hello Cello Dag 20 oktober 2024 

In samenwerking met de Cello Biënnale Amsterdam organiseren Schouwburg Amstelveen en Platform C dit jaar weer de Hello Cello Dag op 20 oktober. Een feestelijke open dag en kennismaking met alles wat met de cello te maken heeft. Net als op de Cello Biënnale zelf, die in het Muziekgebouw in Amsterdam plaatsvindt, zijn er voorstellingen/concerten, gratis workshops, gratis masterclasses en overige activiteiten. Er zijn dus zowel betaalde als gratis evenementen. 

10.00 – Inloop met Orkest Passionato Strings en cello ensembles

Kom genieten van een bijzonder ochtendconcert met het strijkorkest Passionato Strings en diverse cello-ensembles, waaronder de Monti Cellos. Wil je niet alleen luisteren maar ook meespelen? Je bent van harte welkom om deel te nemen! De repetities vinden plaats op vrijdagavond 11 oktober en 18 oktober van 19.45 tot 20.30 uur bij Platform C. Deelname is gratis.
Meld je aan: Stuur een e-mail naar jbeerkens@muziekschoolamstelveen.nl om je aan te melden.

10.00 – 16.00 – Workshop Bouw je eigen cello – Jacob Plooij 

Onder begeleiding van violist en geluidskunstenaar Jacob Plooij ga je aan de slag om van oude instrumenten en afval(materialen) een eigen cello te maken.  

11.00 – 12.00 – Jeugd/Familie voorstelling Oud (6+)

Cellisten Pepijn Meeuws en Emile Visser nemen je mee op een beeldende en muzikale reis, waarin humor en ernst elkaar afwisselen. Je hoort het mooiste muzikale repertoire dat je je maar kunt bedenken: van Middeleeuwse muziek tot jazz en van wereldmuziek tot rock.
Koop hier een ticket. 

11.00 – 12.30 – Masterclass – Monique Heidema

Monique Heidema is cellodocent aan de conservatoria van Tilburg en Amsterdam. Zij geeft een masterclass aan gevorderde celloleerlingen uit Noord-Holland. https://www.moniqueheidema.net/  Voor deze masterclass moet je geselecteerd worden. Na aanmelding ontvang je bericht.
Meld je aan: Stuur een e-mail voor 4 oktober naar hellocello@cellobiennale.nl

11.00 – 12.30 – Workshop Improvisatie – Annie Tångberg & Martin Fondse

Stap buiten de traditionele noten en ontdek de vrijheid van improvisatie met de expertise van Annie Tangberg en Martin Fondse. Deze twee gerenommeerde musici brengen hun passie en energie samen om jou een onvergetelijke muzikale ervaring te bieden.
Meld je aan

12.30 – 13.00 – Lunch met pannenkoek en limonade

13.00 – 13.30 – Bach suite No. 3 – Johan van Iersel

Op deze Hello Cello Dag brengt Johan van Iersel een prachtige vertolking van de Bach suite No. 3 ten gehore. Laat je betoveren door de verfijnde klanken die Johan weet te ontlokken aan zijn cello.
Koop hier een ticket. 

14.00 – 14.40 – Inspiratieworkshop Cello voor jonge kinderen (4 t/m 7 jaar) – Leonie Stevens

De cello is best een groot instrument, gelukkig zijn er ook kleine cello’s (de achtste- of kwart-cello’s) speciaal voor de kleine cellist. Wil je onderzoeken of de cello een instrument is voor jou? Kom dan naar deze workshop voor jonge kinderen
Meld je aan

14.00 – 15.30 Masterclass – Johan van Iersel

Johan van Iersel is plaatsvervangend solocellist bij het Concertgebouworkest. Hij geeft een masterclass voor gevorderde celloleerlingen uit Noord-Holland. https://www.concertgebouworkest.nl/nl/musici/johan-iersel.Voor deze masterclass moet je geselecteerd worden. Na aanmelding ontvang je bericht.
Meld je aan: Stuur een e-mail voor 4 oktober naar hellocello@cellobiennale.nl

14.45 – 15.30 – Voorstelling Abracadabra door beginnende violisten en cellisten – (Zonnesteinzaal)

Kom kijken en luisteren naar de voorstelling Abacadabra. Jonge strijkers (tussen de 4 en 7 jaar) spelen samen. Zo krijg je een idee hoeveel je al kunt leren in een jaar muziekles. 
Ouders en andere familieleden mogen ook bij deze voorstelling komen kijken
Meld je aan

16.00 – Hello Cello Slotconcert 

Het Noord-Hollandse deel van het Hello Cello Orkest verzorgt samen met het Cello Ensemble (Conservatorium van Amsterdam) en Orkest Passionato Strings (Strijkorkest van Platform C) een slotconcert als feestelijke afsluiting van de Hello Cello Dag.
Koop hier een ticket. 

We zien je graag op de Hello Cello Dag!

Het bericht Kom ook naar de Hello Cello Dag op 20 oktober! verscheen eerst op Platform C Amstelveen.

  •  

Vier 60 Jaar Amstelveen: Gratis workshops die je niet wilt missen!

25 September 2024 om 13:57

Van 9 tot en met 13 oktober vindt Culture Kick Amstelveen plaats. Negen culturele instellingen openen hun deuren voor een week vol voorstellingen, lezingen, workshops en meer rond het thema ART MOVES. Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van Amstelveen zijn veel activiteiten gratis. Kijk op culturekickamstelveen.nl voor het volledige programma. 

Meld je nu aan voor een van de workshops die wij vanuit Platform C organiseren: 

Sportfotografie 11 en 12 oktober (ouders en verzorgers) 

Deze workshop sportfotografie wordt gegeven bij Hockeyvereniging Myra door fotografe Jasmijn Weenink en is speciaal bedoeld voor ouders en verzorgers. De workshop biedt praktische tips om sportmomenten vast te leggen. De workshop bestaat uit twee delen: op vrijdagavond deelt Jasmijn haar expertise en geeft zij praktische tips. Na de theorieles op vrijdag volgt op zaterdag 12 oktober (8:45 – 13:00 uur) een praktijkoefening tijdens hockeywedstrijden van kinderen (8-10 jaar), onder begeleiding van Jasmijn.

Meer info 

Dans een voetbalwedstrijd 12 oktober (kinderen 5-9 jaar) 

In deze speelse workshop ontdekken kinderen de verrassende overlap tussen sport en dans. Ze leren hoe voetbalbewegingen kunnen worden omgezet in danspassen en hoe dans nieuwe energie aan voetbal kan geven. Plezier en creativiteit staan centraal. 

Meer info
Klik hier om je aan te melden

Stagefighting (kinderen 10-16 jaar) 

Altijd al willen weten hoe acteurs realistische vechtscènes spelen zonder elkaar te verwonden? In deze workshop stagefighting leer je veilige en overtuigende vechttechnieken voor het toneel. Je oefent stoten, ontwijkingen en werkt samen aan spectaculaire gevechten. De focus ligt op techniek, samenwerking en veiligheid, zodat je geloofwaardige actiescènes kunt neerzetten zonder risico. Perfect voor iedereen met interesse in theater of film die een spannende uitdaging zoekt!

Meer info
Klik hier om je aan te melden

Stop motion filmpjes maken (kinderen 5-9 jaar) 

In deze creatieve workshop leren kinderen hun eigen animatiefilm maken met de stop-motion techniek. Met eenvoudige materialen creëren ze figuren en scènes, waarna ze stap voor stap foto’s nemen om hun verhaal tot leven te brengen. De workshop stimuleert creativiteit, geduld en samenwerking. Samen maken de kinderen hun eigen mini-avonturen en zien ze hun beelden tot een echte animatiefilm samensmelten!

Meer info
Klik hier om je aan te melden

Theatersport (kinderen 13-18, volwassenen 18+) 

In deze workshop ontdek je theatersport, een vorm van improvisatietheater waarin samenwerking en creativiteit centraal staan. Met leuke en uitdagende theatersportgames leer je snel reageren, out-of-the-box denken en samen hilarische, onverwachte scènes creëren. De focus ligt op speelsheid en spontaniteit, waardoor elke scène uniek is. Deze workshop biedt iedereen de kans om zich uit te leven, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en vooral veel plezier te hebben!

Meer info
Klik hier om je aan te melden

 

Het bericht Vier 60 Jaar Amstelveen: Gratis workshops die je niet wilt missen! verscheen eerst op Platform C Amstelveen.

  •  

Kom ook naar de Hello Cello Dag op 20 oktober!

11 September 2024 om 14:34

Programma Hello Cello Dag 20 oktober 2024 

In samenwerking met de Cello Biënnale Amsterdam organiseren Schouwburg Amstelveen en Platform C dit jaar weer de Hello Cello Dag op 20 oktober. Een feestelijke open dag en kennismaking met alles wat met de cello te maken heeft. Net als op de Cello Biënnale zelf, die in het Muziekgebouw in Amsterdam plaatsvindt, zijn er voorstellingen/concerten, gratis workshops, gratis masterclasses en overige activiteiten. Er zijn dus zowel betaalde als gratis evenementen. 

10.00 – Inloop met Orkest Passionato Strings en cello ensembles

Kom genieten van een bijzonder ochtendconcert met het strijkorkest Passionato Strings en diverse cello-ensembles, waaronder de Monti Cellos. Wil je niet alleen luisteren maar ook meespelen? Je bent van harte welkom om deel te nemen! De repetities vinden plaats op vrijdagavond 11 oktober en 18 oktober van 19.45 tot 20.30 uur bij Platform C. Deelname is gratis.
Meld je aan: Stuur een e-mail naar jbeerkens@muziekschoolamstelveen.nl om je aan te melden.

10.00 – 16.00 – Workshop Bouw je eigen cello – Jacob Plooij 

Onder begeleiding van violist en geluidskunstenaar Jacob Plooij ga je aan de slag om van oude instrumenten en afval(materialen) een eigen cello te maken.  

11.00 – 12.00 – Jeugd/Familie voorstelling Oud (6+)

Cellisten Pepijn Meeuws en Emile Visser nemen je mee op een beeldende en muzikale reis, waarin humor en ernst elkaar afwisselen. Je hoort het mooiste muzikale repertoire dat je je maar kunt bedenken: van Middeleeuwse muziek tot jazz en van wereldmuziek tot rock.
Koop hier een ticket. 

11.00 – 12.30 – Masterclass – Monique Heidema

Monique Heidema is cellodocent aan de conservatoria van Tilburg en Amsterdam. Zij geeft een masterclass aan gevorderde celloleerlingen uit Noord-Holland. https://www.moniqueheidema.net/  Voor deze masterclass moet je geselecteerd worden. Na aanmelding ontvang je bericht.
Meld je aan: Stuur een e-mail voor 4 oktober naar hellocello@cellobiennale.nl

11.00 – 12.30 – Workshop Improvisatie – Annie Tångberg & Martin Fondse

Stap buiten de traditionele noten en ontdek de vrijheid van improvisatie met de expertise van Annie Tangberg en Martin Fondse. Deze twee gerenommeerde musici brengen hun passie en energie samen om jou een onvergetelijke muzikale ervaring te bieden.
Meld je aan

12.30 – 13.00 – Lunch met pannenkoek en limonade

13.00 – 13.30 – Bach suite No. 3 – Johan van Iersel

Op deze Hello Cello Dag brengt Johan van Iersel een prachtige vertolking van de Bach suite No. 3 ten gehore. Laat je betoveren door de verfijnde klanken die Johan weet te ontlokken aan zijn cello.
Koop hier een ticket. 

14.00 – 14.40 – Inspiratieworkshop Cello voor jonge kinderen (4 t/m 7 jaar) – Leonie Stevens

De cello is best een groot instrument, gelukkig zijn er ook kleine cello’s (de achtste- of kwart-cello’s) speciaal voor de kleine cellist. Wil je onderzoeken of de cello een instrument is voor jou? Kom dan naar deze workshop voor jonge kinderen
Meld je aan

14.00 – 15.30 Masterclass – Johan van Iersel

Johan van Iersel is plaatsvervangend solocellist bij het Concertgebouworkest. Hij geeft een masterclass voor gevorderde celloleerlingen uit Noord-Holland. https://www.concertgebouworkest.nl/nl/musici/johan-iersel.Voor deze masterclass moet je geselecteerd worden. Na aanmelding ontvang je bericht.
Meld je aan: Stuur een e-mail voor 4 oktober naar hellocello@cellobiennale.nl

14.45 – 15.30 – Voorstelling Abracadabra door beginnende violisten en cellisten – (Zonnesteinzaal)

Kom kijken en luisteren naar de voorstelling Abacadabra. Jonge strijkers (tussen de 4 en 7 jaar) spelen samen. Zo krijg je een idee hoeveel je al kunt leren in een jaar muziekles. 
Ouders en andere familieleden mogen ook bij deze voorstelling komen kijken
Meld je aan

16.00 – Hello Cello Slotconcert 

Het Noord-Hollandse deel van het Hello Cello Orkest verzorgt samen met het Cello Ensemble (Conservatorium van Amsterdam) en Orkest Passionato Strings (Strijkorkest van Platform C) een slotconcert als feestelijke afsluiting van de Hello Cello Dag.
Koop hier een ticket. 

We zien je graag op de Hello Cello Dag!

Het bericht Kom ook naar de Hello Cello Dag op 20 oktober! verscheen eerst op Platform C Amstelveen.

  •  
❌
❌