Lees weergave

KLM breidt het aantal routes waarop reizigers tegen bijbetaling een uitgebr…

KLM breidt het aantal routes waarop reizigers tegen bijbetaling een uitgebreidere catering kunnen krijgen uit. Het buy-on-board-concept, waarover Luchtvaartnieuws als eerste berichtte, werd afgelopen februari voor het eerst geïntroduceerd op vluchten van Schiphol naar drie bestemmingen. Dat worden er niet alleen meer, ook is er nu de optie om vooraf een hapje te reserveren. 

JA21 presenteert dinsdag het ‘Luchtvaartplan 2030’. De liberaal-conservatie…

JA21 presenteert dinsdag het ‘Luchtvaartplan 2030’. De liberaal-conservatieve partij pleit voor een koerswijziging in het luchtvaartbeleid, waarin "betaalbaarheid voor reizigers, een gelijk Europees speelveld, een realistische benadering van verduurzaming en het behouden van banen centraal staan". Volgens JA21 raakt het huidige beleid Nederlandse reizigers onnodig hard: 70 procent van de prijs van een vliegticket dreigt straks uit belastingen en heffingen te bestaan, waardoor passagiers uitwijken naar luchthavens net over de grens. De partij, die momenteel flink stijgt in de peilingen, wil daarom onder meer de vliegtaks afschaffen.

Medewerkers die in de bagagehallen van Schiphol werken, kunnen nu overal ge…

Medewerkers die in de bagagehallen van Schiphol werken, kunnen nu overal gebruikmaken van een tilhulp. De luchthaven heeft ze op alle 385 werkplekken geïnstalleerd om de lichamelijke belasting te verminderen en een gezondere werkplek te creëren. Zo geeft Schiphol samen met de bagageafhandelaren invulling aan de eis van de Nederlandse Arbeidsinspectie om de arbeidsomstandigheden te verbeteren.

Maastricht Aachen Airport moet voor het aan te vragen Luchthavenbesluit een…

Maastricht Aachen Airport moet voor het aan te vragen Luchthavenbesluit een milieueffectrapport (MER) opstellen, zo heeft demissionair minister Tieman van Infrastructuur en Waterstaat bekendgemaakt. Daardoor loopt het Luchthavenbesluit verdere vertraging op: de aanvraag kan nu naar verwachting pas eind dit jaar plaatsvinden, waarna niet eerder dan eind 2026 de vaststelling volgt. Daardoor zitten de luchthaven en de luchtvrachtsector langer in onzekerheid.

Transavia France-klanten die hun reisplannen afblazen, kunnen sinds vorige…

Transavia France-klanten die hun reisplannen afblazen, kunnen sinds vorige week eenvoudig hun vliegtickets doorverkopen om zo een deel van de gemaakte kosten terug te krijgen. De Franse prijsvechter is daarvoor een speciale doorverkoopsite gestart, in samenwerking met het bedrijf Fairlyne. Bij succes wordt het initiatief later mogelijk uitgerold naar andere maatschappijen binnen de Air France-KLM Group.

Vliegverkeer Moskou ontregeld door Oekraïense drones

Oekraïense droneaanvallen hebben in de nacht van zondag op maandag het burgerluchtverkeer in onder meer de regio Moskou verstoord. Duizenden mensen strandden op vliegvelden rond de Russische hoofdstad nadat vluchten waren geschrapt vanwege de aanvallen. Beelden van de drukste luchthaven van Moskou tonen lange rijen wachtenden en talrijke mensen die op de vloer slapen.

Een Airbus A321neo van Wizz Air die vanuit Poznan in Polen onderweg was naa…

Een Airbus A321neo van Wizz Air die vanuit Poznan in Polen onderweg was naar Londen Luton Airport, is op Schiphol geland omdat er "een klein beetje rook" was ontstaan in de cockpit. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsregio Kennemerland weten, die ook weet dat de passagiers geen last hebben gehad van de rook. De piloten zijn onderzocht en blijken ook geen gezondheidsgevolgen te hebben ondervonden.

De naderende tyfoon Wipha zorgt voor flinke verstoringen in het vliegverkee…

De naderende tyfoon Wipha zorgt voor flinke verstoringen in het vliegverkeer van en naar Hongkong. Ongeveer 500 vluchten zijn geschrapt en zo'n 400 vluchten moeten later zondag vertrekken of landen, meldt de luchthavenautoriteit van Hongkong. De vlucht die vanaf Schiphol gepland staat, lijkt volgens een woordvoerster van de luchthaven wel te vertrekken.

Sinds Airbus in maart meldde dat het ZEROe-programma ‘zeker vijf tot tien j…

Sinds Airbus in maart meldde dat het ZEROe-programma ‘zeker vijf tot tien jaar’ opschuift, laaide het debat over vliegen op waterstof weer flink op. Voorstanders zien in waterstof nog altijd dé route naar klimaatneutrale luchtvaart, tegenstanders verklaarden de techniek prompt dood. Het lijkt alsof je vóór of tégen móét zijn. Maar ligt, zoals wel vaker in de meest felle discussies de waarheid niet genuanceerder?

❌