Normale weergave

Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar. Klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 10 Oktober 2024Ziekenhuis Amstelland

Eefje bedankt team Mammapoli Ziekenhuis Amstelland via Wensbank

10 Oktober 2024 om 14:17

De wens van Eefje van Dijk uit Uithoorn is onlangs in vervulling gegaan dankzij de Wensbank van Ziekenhuis Amstelland. Eefje wilde het team van de Mammapoli op een speciale manier bedanken voor de zorg en steun die zij had ontvangen tijdens haar behandeling. “De liefste en meest zorgzame mensen die ik me kon wensen hebben me begeleid op de Mammapoli. Ik wilde hen hiervoor verrassen,” aldus Eefje.

OuderZiekenhuis Amstelland

Ziekenhuis Amstelland uit bijzonder beheer

30 Augustus 2024 om 11:59

Dankzij de start van het programma Samen Beter in 2022, de betrokkenheid en gezamenlijke inzet, is Ziekenhuis Amstelland erin geslaagd om een aantal opvolgende jaren een positief resultaat te laten zien en succesvol afspraken na te komen. Dit heeft ertoe geleid dat Ziekenhuis Amstelland, na een periode van acht jaar, uit bijzonder beheer gaat: toekomstbestendig voor onze regionale rol!

Qwiek.up ontvangen voor onze oudere patiënten

24 Juli 2024 om 12:29

Vorige week ontving de afdeling ‘beschouwende specialismen’ van Ziekenhuis Amstelland een Qwiek.up. Hiermee werd een wens uit de Wensbank vervuld van Emma Molenaar, kwaliteitsverpleegkundige van Ziekenhuis Amstelland. De Qwiek.up, geschonken door het Vaillantfonds, is een kantelbare mobiele projector die rustgevende of activerende beelden op muren of plafonds, projecteert, begeleid door muziek. Dit helpt verwarde en onrustige patiënten op een prettige manier af te leiden tijdens behandelingen. Het verbetert niet alleen de kwaliteit van de zorg, maar vermindert ook de werkdruk van zorgprofessionals.

Nieuwe scopenreiniging feestelijk geopend

18 Juli 2024 om 14:05

Dinsdag 16 juli is de nieuwe scopenreiniging op het behandelcentrum van Ziekenhuis Amstelland feestelijk in gebruik genomen. Hiermee is fase 1 afgerond. In deze fase werden, op een nieuwe en logische locatie, de nieuwe reiniging- en desinfectiemachines geplaatst. We kijken uit naar de volgende fase, waarin ook nieuwe droogkasten geïnstalleerd zullen worden.

Ziekenhuis Amstelland en Amsterdam UMC continueren Samenwerking Zorgherschikking met steun Zorgverzekeraars

5 Juli 2024 om 13:11

Donderdag 4 juli 2024 hebben Ziekenhuis Amstelland, Amsterdam UMC, Zorg & Zekerheid en Zilveren Kruis hun samenwerkingsovereenkomst op het gebied van zorgherschikking officieel ondertekend. De betrokken partijen continueren hiermee een jarenlange traditie van samenwerken op het gebied van de juiste zorg op de juiste plek en onderschrijven wederom het belang van een gezamenlijke regionale aanpak voor de toekomst. De samenwerking wordt gecontinueerd voor een periode van drie jaar. 

Nieuwe buidelstoelen voor baby’s in Ziekenhuis Amstelland

12 Juni 2024 om 16:09

Op 12 juni overhandigde Strong Babies namens vele donateurs 2 buidelstoelen aan de neonatologie unit van Ziekenhuis Amstelland. Strong Babies organiseerde deze inzamelingsactie voor de best mogelijke start voor baby’s in het Amstelveense ziekenhuis. We zijn blij dat we door de samenwerking met Ziekenhuis Amstelland en WISH3 de wens uit de wensbank van het ziekenhuis vervulden van twee medewerkers die vroeg geboren baby’s en ouders deze faciliteit zo gunnen!  

Gulle gevers waren Stichting Witte Bedjes, Bangarage Amstelveen, Stichting Vrienden Ziekenhuis Amstelland en Rotaryclub Amstelveen. Bovendien hebben veel ouders en donateurs van Strong Babies gul gegeven voor deze buidelstoelen. Zodat baby’s niet gescheiden hoeven te worden van hun ouders en hun overlevingskansen vergroten.  

Kangoeroeën is van levensbelang
Vele wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat baby’s die veel worden gebuideld zich op alle vlakken beter ontwikkelen. Huid-op-huid contact vermindert de stress van de baby en stimuleert de hersengroei. Het bevordert een veilige hechting en stabiliseert vitale functies zoals hartslag en ademhaling. Het verbetert de slaap en groei, verhoogt de weerstand, beschermt tegen infecties en verkort de opnameduur.  

Strong Babies buidelstoel
Op basis van de nieuwste inzichten adviseert de WHO om dagelijks minimaal 8-24 uur huid-op huidcontact te hebben. Hierbij is het van belang om elke dag zo lang en ononderbroken mogelijk te kangoeroeën. De Strong Babies buidelstoel maakt dit mogelijk.

StrongBabiesmaakt zich sterk voor te vroeg geboren babys
Ondanks alle bewezen voordelen, is kangoeroezorg in de meeste ziekenhuizen nog geen standaard zorg. Strong Babies zet zich in om hier verandering in te brengen door scholing, buidelstoelen en voorlichting mogelijk te maken. Bovendien financiert de stichting wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van vroeggeboorte en andere complicaties rondom zwangerschap en geboorte. 

Ontwikkelingsgerichte zorg in Ziekenhuis Amstelland
Het buidelen sluit goed aan op de principes van waaruit Ziekenhuis Amstelland werkt.  Op de Neonatologie worden de baby’s verzorgd volgens deontwikkelingsgerichte zorgmethode. Dat wil zeggen dat er wordt gekeken wat de baby aangeeft en aankan. De verzorging sluit hier zo veel mogelijk op aan.  

Dankjewel voor jullie donaties en de prachtige buidelstoelen. We zullen er veel ouders en baby’s blij mee maken!

Plastische Chirurgie na borstkanker in Ziekenhuis Amstelland naar het hoogste niveau

28 Maart 2024 om 09:23

Ons aanbod van zorg voor borstkanker patiënten is uitgebreid door de nieuwste technieken en door een uitbreiding van ons team van plastisch chirurgen. “We bieden het hoogst haalbare aan de patiënt. Zowel op oncologisch gebied als reconstructief gebied.”, vertelt oncologisch chirurg Astrid Baan.

Technieken

De nieuwste plastisch chirurgische technieken maken het mogelijk om grotere tumoren borstsparend te opereren, zonder vormafwijkingen van de borst. Na borstamputatie worden direct reconstructies aangeboden, waardoor de patiënt in dezelfde operatie al voorzien wordt van een nieuwe borst. Ziekenhuis Amstelland is één van de eerste ziekenhuizen waar een borst volledig van eigen vetweefsel kan worden gemaakt door een baanbrekende techniek AFT. AFT is een techniek waarmee vetweefsel met liposuctie kan worden opgezogen en daarna wordt geïnjecteerd in de borstregio om een nieuwe borst te creëren.

“We zijn vanuit Amsterdam UMC continu met onderzoek en innovatie bezig, waardoor patiënten in Ziekenhuis Amstelland nu ook altijd als eerste de nieuwste en beste behandelingen aangeboden krijgen.” aldus Danny Young-Afat, plastisch chirurg en epidemioloog.

Plastische chirurgie in Ziekenhuis Amstelland

Door een uitbreiding van het team academische plastisch chirurgen afkomstig uit Amsterdam UMC zijn er meer mogelijkheden en korte wachttijden. “Voor de patiënt betekent dit dat er minder ziekenhuisbezoeken nodig zijn en snellere behandeling mogelijk is!”, legt plastisch chirurg Kristin de Haseth uit.

Oncologische- en plastische chirurgen werken efficiënt samen, waardoor voor borstkanker patiënten een korter traject ontstaat. Dit maakt dat onze wachttijden korter zijn en de patiënt wordt voorzien van onderzoek, behandeling en nazorg op maat.

“Afhankelijk van het type reconstructie dat een patiënt wenst, zal de operatie op de juiste plek en het juiste moment plaatsvinden. We kunnen daardoor als één van de weinigen in Nederland alle vormen van borstreconstructies aanbieden en uitvoeren, van simpel tot zeer complex”, geeft plastisch chirurg Jan Maerten Smit aan.

Zorg voor de toekomst

In het Integraal Zorg Akkoord staat toekomstgerichte en passende zorg voorop. Net als iedere zorginstelling zorgen wij er ook voor dat onze patiënten de juiste zorg op de juiste plek ontvangen. Samen met onze partners doen we recht aan de wens toegankelijke, kwalitatieve en beschikbare zorg te bieden.

Ziekenhuis Amstelland en Amsterdam UMC delen patiëntervaringen zodat de nieuwste en beste behandelingen aansluiten bij de vraag van de patiënt. We zijn ontzettend trots dat we hoogwaardige en vernieuwende reconstructies in alle vormen en maten kunnen leveren, met korte wachttijden. Daarin denken we iets unieks te bieden en daar blijft Ziekenhuis Amstelland ook in investeren.

Snel terecht voor Enkel Arm Index

26 Maart 2024 om 08:35

De afdeling vaatdiagnostiek van Ziekenhuis Amstelland voert sinds kort de Enkel Arm Index (EAI) uit op verwijzing door uw huisarts. Dat betekent dat bij verdenking op vaatvernauwing of afsluiting in de slagaders naar het been, u snel terecht kunt voor onderzoek. U hoeft dan niet eerst voor een uitgebreid consult naar de vaatchirurg. Onze ervaren vaatlaboranten doen dan het eerste screenende onderzoek en rapporteren dit naar uw huisarts.
Naast het voordeel dat u snel terecht kunt, voorkomt het onnodige bezoeken aan de polikliniek en dus onnodige zorgkosten. U bent van harte welkom op ons geheel vernieuwde afdeling vaatdiagnostiek.

 

Eerste ziekenhuis van Nederland dat groepszorg voor zwangeren en hun partners faciliteert

16 April 2024 om 12:53

Anderhalf jaar geleden startten we met de invoering van groepsgewijs zorg verlenen op de polikliniek verloskunde. Dat bevalt uitstekend bij ouders en professionals. 

‘Met CenteringZorg bieden we betere patiëntenzorg. We helpen aanstaande ouders in onze regio op weg met hun baby, en verbinden hen met elkaar.’

De eerste 1000 dagen

‘De eerste 1000 levensdagen van een pasgeborene zijn zo belangrijk voor een goede start van baby’s en gezinnen. Een bevalling kan heel mooi zijn, maar ook heel zwaar en zelfs traumatisch. Een goede voorbereiding helpt enorm voor een goede start,’ zegt gynaecoloog Katinka Overmars, een van de initiatiefnemers van de groepszorg. Dit kwam tot stand dankzij een tweejarige startsubsidie van ‘Kansrijke Start Amstelland’: een actieprogramma om alle kinderen uit Amstelland en omgeving een goede start te bieden.

Centeringgroep

‘Als ik voorheen individueel poli draaide, had ik tien minuten per patiënt en kwam ik tijd tekort’, vertelt klinisch verloskundige Fiona de Raadt die centering-groepen begeleidt. ‘Onze patiënten, die om medische redenen in het ziekenhuis bevallen, hebben vaak veel vragen en zorgen. Zij worden nu standaard opgenomen in een centering-groep. De groepsbijeenkomsten (gekoppeld aan de medische controle) bieden veel meer ruimte om alles met elkaar door te nemen. En daarnaast bespreken we nog legio andere onderwerpen die voor aanstaande ouders relevant zijn. Zoals: hoe verdeel je straks de taken binnen jouw gezin? Mensen vinden deze bijeenkomsten heel fijn. En voor mij is de zorg er alleen maar leuker op geworden. Je krijgt hierdoor echt een band met deelnemers. En de deelnemers krijgen ook een band met elkaar.’

In de avond

‘De patiëntevaluaties zijn positief’, bevestigt klinisch verloskundige en projectleider Yvonne Strengers. ‘Ongeveer elke vijf weken start er een nieuwe groep, met zwangeren die rond dezelfde maand zijn uitgerekend. Zij wonen zeven groepsbijeenkomsten bij, begeleid door onze klinisch verloskundige met een kraamverzorgende als co-begeleider. We houden de groepsbijeenkomsten ’s avonds in de wachtruimte van onze polikliniek. De meeste partners doen ook mee. Stellen willen dat graag, dus dat omarmen we. Onze patiëntenpopulatie omvat veel expats, onder wie veel mensen uit India. We spreken daarom vaak zowel Nederlands als Engels. De voertaal hangt af van de samenstelling van de groep en de wensen van de deelnemers. We hebben alle materialen in zowel Nederland als Engels.’

‘Expats zijn vaak niet bekend met ons zorgsysteem, uitleg hierover is dus belangrijk’, vervolgt Strengers. Haar collega De Raadt vultaan: ‘Het leuke is dat ik die uitleg nauwelijks meer hoef te geven: deelnemers kunnen elkaar onderling prima vertellen hoe de Nederlandse geboortezorg werkt.’

Enthousiast

Gynaecoloog Katinka Overmars. ‘Niet al mijn collega’s waren meteen positief. Maar nu staan we er met z’n allen voor: dit is betere patiëntenzorg. Als gynaecologen merken wij dat onze patiënten niet alleen enthousiast zijn over deze zorg, maar ook beter geïnformeerd en voorbereid. Daardoor komen wij in het gesprek met hen ook beter toe aan wat belangrijk is.’

Een artikel geschreven door • Amstelveenz • donderdag 15 februari 2024 om 12:21

Ziekenhuis Amstelland genoemd op Sociale media

27 Maart 2024 om 20:46

16 februari 2024:
Vandaag wordt ziekenhuis Amstelland op social media genoemd. Wij hechten eraan het volgende te benadrukken:
‘Wij zijn een regionaal ziekenhuis in groot-Amsterdam. Iedereen is hier welkom, ongeacht geloof of nationaliteit. Iedereen kan hier werken en komt hier samen, als patiënt, bezoeker, vrijwilliger of medewerker. Wij zijn er nadrukkelijk voor iedereen. Dat is altijd zo geweest, dat zal altijd zo blijven.’

Raad van Bestuur Ziekenhuis Amstelland

Update 18 maart 2024:
In 1978 is ons ziekenhuis ontstaan uit een fusie tussen het Nicolaas Tulp Ziekenhuis in Amstelveen met de Centrale Israëlitische Ziekenverpleging (CIZ) uit Amsterdam. Sindsdien hebben wij ook een bijzondere rol voor de Joodse gemeenschap. Wij kunnen niet duidelijk genoeg zijn: iedereen is bij ons welkom, ongeacht gezindte, achtergrond of geaardheid: patiënt en bezoeker, vrijwilliger en medewerker. Wij zetten ons dag in dag uit in om onze patiënten de best mogelijke zorg te verlenen, dat is en blijft onze missie.

Wij zullen nooit een politiek standpunt innemen en wij zijn er nadrukkelijk voor iedereen, dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven.

Verpleegkundig leiderschap een belangrijk thema

28 Maart 2024 om 08:14

Onze voorzitter van de Verpleegkundige Adviesraad, Irene Mohr-Vliegenthart, kijkt met enthousiasme terug op het evenement “Het was een mooie en intensieve dag, waarbij met name de onderlinge contacten tussen verpleegkundigen van de verschillende afdelingen waardevol was. Hierdoor hebben we inspiratie gekregen om het verpleegkundig leiderschap binnen het Ziekenhuis Amstelland verder te gaan ontwikkelen”.

Inspiratie

Demelza Hoogwerf en Gert-Jan Timmers, werkzaam voor Ziekenhuis Amstelland, zetten de verpleegkundigen aan het denken over de kansen en uitdagingen op de werkvloer. Daaropvolgend stond er een interactieve workshop van Heartbeats op de planning. De sprekers lieten de verpleegkundigen zien hoe zeggenschap vergroot kan worden en welke rol de eigen regie hierin speelt.

Wet zeggenschap

In 2023 is de wet zeggenschap in de zorg ingegaan. Zorgorganisaties moeten verzorgenden, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en andere zorgverleners in de gelegenheid stellen invloed uit te oefenen op het zorgbeleid.

Sophia de Rooij licht tijdens het evenement toe hoe belangrijk het is voor Ziekenhuis Amstelland om verpleegkundigen te betrekken bij besluiten.

De zorg van morgen

Jaap Kappert, bestuurder bij V&VN sluit de dag af met zijn visie op de zorg van morgen in Nederland en de belangrijke rol van de verpleegkundigen hierin.

“Als de zorg steeds meer rond gezondheid, functioneren en eigen regie van patiënten draait, dan is de grote bijdrage aan zorg en beleid van verpleegkundigen direct vanzelfsprekend. Het is belangrijk dat verpleegkundigen dit beseffen en gezamenlijk uitdragen dat hun vakkennis essentieel is voor de zorg van morgen, en dus ook hun bijdrage aan de strategie van het ziekenhuis.”, aldus Jaap.

Werken als verpleegkundige

Met oog op een toekomst waarin de vraag naar zorg toeneemt en de arbeidsmarkt een heikel punt is, is het van groot belang om medewerkers op de eerste plaats te zetten. Door te inspireren en veel aandacht aan scholing te besteden, biedt Ziekenhuis Amstelland mogelijkheden tot ontwikkeling en doorgroei. Heb jij interesse in een functie als verpleegkundige? Lees verder op onze werken bij pagina.

Aanpassing telefonische bereikbaarheid poliklinieken

28 Maart 2024 om 08:16

Hierdoor ontstaat meer ruimte voor andere werkzaamheden en overleg, blijft de werkdruk op de medewerkers beheersbaar én is er een betere telefonische bereikbaarheid op de andere delen van de dag. Zo blijven wij voor iedereen Aangenaam Dichtbij.

  • Voor het maken, wijzigen of annuleren van afspraken, of voor inlog/activatievragen met betrekking tot MijnZHA zijn we bereikbaar van 8:00-12:00 en 13:00-16:30.
  • Voor medisch inhoudelijke vragen zijn wij bereikbaar van 8:30-12:00 en 13:00-16:30.
  • Graag wijzen wij op de voordelen van een actief MijnZHA account. Dit is een digitale omgeving waar patiënten zelf een deel van hun persoonlijke medische dossier kan inzien, afspraken bekijken, korte vragen stellen of herhaalmedicatie kan aanvragen.
  • Inloggen of een account aanmaken kan eenvoudig en veilig via de DigiD app met mobiel (en ID check) of een eenmalige activatiecode waarmee een gebruikersnaam en wachtwoord kan worden aangemaakt.

Ziekenhuis Amstelland maakt ziekenhuisverplaatste zorg mogelijk

28 Maart 2024 om 08:18

In lijn met de ontwikkelingen in de zorg, loopt Ziekenhuis Amstelland tegen een aantal belangrijke uitdagingen aan voor de toekomst, waarvan de belangrijkste zijn:

  • De toename in zorgvraag, door een steeds ouder wordende bevolking
  • De toename van de financiële druk. De zorgkosten blijven stijgen met gemiddeld 2,8% per jaar tot 2060 [1];
  • De veranderende wensen en behoeften van patiënten;
  • Een toenemend personeelstekort voor onder andere verpleegkundigen en medisch specialisten.

Om een oplossing te vinden voor bovengenoemde uitdagingen, heeft Ziekenhuis Amstelland als doelstelling de zorg anders en toekomstbestendig te organiseren. Uit onderzoek blijkt dat het mogelijk is om 45% van de zorg, die momenteel in ziekenhuizen wordt verleend, dichterbij huis en/of thuis bij de patiënt te organiseren. [2]Ziekenhuis Amstelland onderzoekt de mogelijkheden.

Toekomstbestendige zorg

Om de zorg toekomstbestendig te organiseren en onze patiënten de juiste kwaliteit te bieden, is het noodzakelijk om te kijken welke zorg vanuit het ziekenhuis verplaatst kan worden naar het huis van de patiënt. Of naar een locatie dichtbij het huis. Ziekenhuis Amstelland levert al zorg aan huis, maar de noodzaak om dit uit te breiden wordt groter: deze beweging noemen we Ziekenhuisverplaatste Zorg.

Ziekenhuisverplaatste Zorg is zorg

  • Die valt onder de zorgverzekeringswet (ZvW);
  • Die onder de verantwoordelijkheid staat en blijft van een medisch specialist;
  • Die vanwege medisch-inhoudelijke (be)handelingen nu in het ziekenhuis plaatsvindt;
  • Die ook buiten het ziekenhuis kan plaatsvinden of al plaatsvindt;
  • Die door de patiënt zelf, een mantelzorger, of een verpleegkundige kan worden verleend.

Ziekenhuis Amstelland is al gestart met Ziekenhuisverplaatste Zorg, onder andere vanuit de ziekenhuisapotheek.

Peer de Graaf (ziekenhuisapotheker): “De omstandigheden dwingen het ziekenhuis om te kijken of er andere mogelijkheden zijn om patiënten te kunnen behandelen. In het Ziekenhuis Amstelland zijn we al met een aantal behandelingen van geneesmiddelen begonnen. Voorbeelden van geneesmiddelen zijn onder andere antibiotica via infuus, infliximab (voor de behandeling van inflammatoire darmziekten), injecties bij ernstige darm- en huidaandoeningen en zoledroninezuur (voor de behandeling van botontkalking). We blijven steeds kijken of er andere behandelingen aan toegevoegd kunnen worden. Dat doen we met partnerorganisaties in de buurt.”

Vooral de veiligheid staat bij Ziekenhuisverplaatste Zorg centraal. Veiligheid voor de patiënten, de zorgmedewerkers én de omgeving. Ook bij Ziekenhuisverplaatste Zorg is en blijft de medisch specialist verantwoordelijk. Deze bespreekt met de patiënten, volgens de principes van ‘samen beslissen’ of de zorg buiten het ziekenhuis kan plaatsvinden. Bekeken wordt of de te leveren zorg thuis georganiseerd kan worden waarbij de ziekenhuisapotheek de farmaceutische behandeling verzorgt. Tijdens het gesprek wordt bijvoorbeeld besproken of er altijd thuiszorg nodig is. Of dat de patiënt of mantelzorger (een deel van) de behandelingen zelf kan uitvoeren, na voldoende scholing en benodigde instructies. We streven ernaar met Ziekenhuisverplaatste Zorg meer comfort, vertrouwelijkheid en zelfstandigheid voor de patiënten te kunnen realiseren. Zo kunnen we samen de druk op de zorg verlichten.

Ziekenhuis Amstelland definieert een ambitie voor de toekomst: ‘De juiste zorg, op de juiste plek, dichtbij als het kan, in het ziekenhuis als het moet’. Het betekent dat we als Ziekenhuis Amstelland aangenaam dichtbij willen zijn en blijven. Maar ook dat we nadenken over nieuwe behandelmogelijkheden.

Betrokken medewerkers

Naast de patiënten is het ook belangrijk om oog te houden voor de tevredenheid en het werkplezier van de zorgmedewerkers in én buiten het ziekenhuis. De eerste projecten bij andere ziekenhuizen laten al grote tevredenheid bij de patiënten én de zorgmedewerkers zien. De patiënttevredenheid en de medewerkerstevredenheid zijn onderdelen die we tijdens het project blijven monitoren.

Plan van aanpak 

Met een gedegen projectstructuur en werkwijze, wordt beoordeeld of behandelingen geschikt zijn om buiten het ziekenhuis te organiseren. Dat doen we met de medisch specialisten in het ziekenhuis en partnerorganisaties in de buurt. De partnerorganisaties zijn een belangrijk onderdeel van het Ziekenhuisverplaatste Zorg project. Zij komen bij de patiënten thuis om de behandelingen te doen. Eén van de partnerorganisaties is Amstelring Wijkzorg, een wijkzorgorganisatie waar we al lange tijd mee samenwerken. Met Amstelring Wijkzorg maken we duidelijke en concrete afspraken over de zorgverlening. De komende tijd willen we beginnen met enkele nieuwe behandelingen, zoals subcutane oncolytica in de behandeling van mensen met verschillende soorten kanker. Ook kijken we al verder vooruit om te beoordelen of andere behandelingen in de toekomst mogelijk in de thuissituatie georganiseerd kunnen worden.

Sven Alders (projectleider Ziekenhuisverplaatste Zorg) ‘Met deze werkwijze zijn we steeds beter en sneller in staat om behandelingen thuis of dichterbij huis te organiseren. De werkwijze is tot stand gekomen door gesprekken met andere ziekenhuizen, waarbij wij door succesvolle methodes zijn geïnspireerd en de vertaalslag hebben gemaakt naar Ziekenhuis Amstelland. Een efficiënte manier, waardoor wij niet zelf het wiel opnieuw hebben moeten uitvinden.’

Wilt u met ons in gesprek over de mogelijkheden voor Ziekenhuisverplaatste Zorg? Neem dan contact op met uw behandelend arts. Deze vertelt u er graag meer over.

Wond Expertise Centrum (WEC) trots op erkenning College Zorgopleidingen (CZO)

28 Maart 2024 om 08:19

Die opleiding is onlangs bezegeld met de erkenning van het College ZOrgopleidingen. Woensdag 10 januari brachten bestuurder Sophia de Rooij en Zorgmanager Hendrik Houwing een welverdiende taart naar het WEC. Sophia: ‘Wij feliciteren jullie met het verkrijgen van deze erkenning. Wij realiseren ons dat dit centrum letterlijk en figuurlijk een grotere plek verdient. Daar werken we als bestuur aan en we hopen dat Fit for the Future dat ook zal gaan bewerkstelligen.’ Vaatchirurg Ariën Stigter stond aan de basis van het Wond Expertise Centrum en is trots op de enorme kennis die het centrum vertegenwoordigt: ‘Met de inzet van het team is het allemaal mogelijk gemaakt.’ Op het WEC is veel aandacht voor het leren en de ontwikkeling van de verpleegkundige. Het is een mooie plek om je vervolgopleiding te mogen doen!

Op de foto rechts naast Sophia: Karin Buskermolen, Coördinator Leren & Ontwikkelen, Jessica Stoop, wondverpleegkundige, Hendrik Houwing, manager Zorg, Karin van Nieuwkerk, stoma consulent en wondverpleegkundige, Nadia Veer, Physician Assistant, Christel Koerts-de Kuiper, Verpleegkundig specialist wondzorg en Ariën Stigter.

Voetbaltafel voor de kinderafdeling

15 Februari 2024 om 13:05

Deze wens stopte Martine Groen, verpleegkundige van de kinderafdeling, in de wensbank van Ziekenhuis Amstelland. “Wat superfijn dat deze wens is vervuld”, zegt Martine. “Tijdens de opname in het ziekenhuis is het fijn en belangrijk dat de oudere kinderen ook een beetje plezier kunnen maken en afleiding hebben. Dat kan onder andere door deze fantastische opklapbare voetbaltafel. Daar wordt vast veel gebruik van gemaakt.”

Wensbank Ziekenhuis Amstelland
Sinds begin dit jaar siert de wensbank de hal van Ziekenhuis Amstelland. Dit kunstwerk is ontworpen door ontwerper Piet Cohen uit Amstelveen en gemaakt door de creatievelingen van Werk- en Dagcentrum Middelpolder van Stichting Ons Tweede Thuis. Patiënten, medewerkers en bezoekers kunnen wensen in de wensbank achterlaten of online een wens indienen. Periodiek worden door Ziekenhuis Amstelland en WISH3 de mooiste wensen vervuld.

❌
❌